Världen ska inte behöva se ut så här men den gör det nu

På alla hjärtans-dag kom skådespelerskan Ellen Page ut som homosexuell i ett tal på en HBTQ-stämma. Kakan Hermansson uppmärksammade den här nyheten och fick denna kommentar på instagram:

varfor.jpg

Och Kakan svarar så bra:

Men ni måste inse att osynliggörande är ett stort homofobiskt problem, att bortse från den verkligheten hbtq-personer lever i är homofobiskt. Att tro att vi inte kämpar, att vi har valet att låtsas som att det regnar när vi håller vår samkönade partner i handen mitt i stan en lördagsnatt och fulla personer skriker och kommenterar. Oavsett Ryssland, USA eller Sverige, komma ut är jobbigt och framför allt inte ens möjligt för många. Jag har vänner i min ålder som inte kommit ut, som inte kan pga att dom är rädda för vad familjen ska säga, hur jobbet ska reagera, att dom är offentliga personer eller bara inte vågar. Då ÄR det en sensation att en världkänd skådespelare som alla bara antagit varit heterosexuell för människor generellt antags vara det, kommer ut som lesbisk, och gör det på en LGBT-stämma, offentligt.

Här nedanför kan ni se hela Ellens tal som är sensationellt överhuvudtaget. En sån stark människa som vågar. En så ball skådespelerska som vågar, som amerikan och verksam i branschen, peka på att filmvärlden är helt sjuk i huvudet när det gäller att gestalta världen.

Annonser
Det här inlägget postades i Var Dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s