Att använda övergrepp som argument går över min gräns

Bildkälla.

Isabella Löwengrip, Blondinbella, skrev att hon inte var feminist och att feminismen nu bara kretsade kring hipsters och vindrickande kulturtanter som inbillade sig ett icke jämlikt samhälle. Jag håller absolut inte med människan på den punkten. Men i går publicerades en debattartikel (bland annat på svt debatt) skriven av två unga tjejer som ifrågasatte Isabella. De hade länge följt henne och respekterat henne. De menade också att de förstod att hon inte ville kalla sig feminist, samtidigt som de pekade på saker som spelat in på Isabellas liv på grund av feminismen. Hennes chans att starta eget företag, egen rösträtt osv. Men det första, och största, argumentet till varför Isabella borde förstå att hon borde vara feminist är, enligt Jonna Fyr och Johanna Nordström, det sexuella övergrepp som Isabella utsattes för under en resa för tre år sedan. Därför borde hon förstå menade dem.

Jag förstår att Jonna och Johanna försöker peka på att feminismen kämpar för likhet mellan kön, men att kränka någon med ett sådant argument. Det är banne mig inte okej. My Vingren skriver på polistism.se om ämnet. Mycket bättre än jag försökt här: ”Osmaklig mobbing mot Blondinbella

Jag rekommenderar i stället Isabella att läsa Hanna Perssons inlägg: ”Bristen på jämställdhet är ingen åsikt, det är kunskap”. Där skriver hon bland annat om vårt samhälle i dag. Hur normer, eller som Hanna väljer att kalla det; modeller, formar vår värld:

Det är alltså en modell du förlorar eller vinner på BEROENDE på vilket kön, sexuell läggning, etnicitet, kroppsfunktion eller klass du befinner dig i. Det är en orättvis modell som feminismen hela tiden diskuterar, ifrågasätter och vill förändra.

Annonser
Det här inlägget postades i Skriverier & tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s