Skotertjofräs och om jag varit någon jag inte är

Ibland är det jätteroligt att titta in en annan värld än ens egen. I söndags gjorde jag det tillsammans med min far. Det anordnas ju vintertjofräs lite varstanns i vårt län och i helgen var det skoterkul ute i Gräfsåsen utanför Östersund. Där man kör fort med skotrar och tävlar mot andra och hoppar skuttar och svänger och sådär. Sönerna och döttrarna kör fort till skotern går sönder, papporna skruvar. Jag undrar lite hur det hade blivit om vi var en sån där familj som åker långa mil för att tävla på helgerna. Om jag var jätteduktig på något. Ofta inbillar jag mig att jag kanske var bra på cross eller snowcross, som i detta fallet. Men det är jag ju inte. Jag är för feg och skulle aldrig palla trycket att prestera på tävling och dessutom förbruka skotrar och bensin såpass på löpande band. Men min fader hade nog tyckt att detta varit himlans kul. Ha ett team Jonsson på en buss som man åkte land och rike runt. Så fick man meka lite. Se döttrarna köra.

Nä, det räcker nog med att titta lite på håll på sån här galenskap. En sån mellanmjölksmänniska jag är som inte vågar. Som inte kan.

Och eftersom jag fått pippi på det här med att göra sketna filmer, så blev det såklart en från då också. ”Skoter” heter den, logiskt ju. Något som inte är logiskt är låtvalet. Höhö.

Skoter from Karin Jonsson on Vimeo.

Annonser
Det här inlägget postades i Karins Tub-tips (youtube-klipp). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s