Kockeri på bröllopsdagen

I fredags vad det den tredje augusti och det skulle firas. Jag hade förberett mig noga med gräspyssel. Dock tog regnet beslutet att besöka oss. Så det som skulle bli invigningsmiddag på verandan blev istället inomhusmiddag. Men det var ju bäst så, för verandan var inte på långa vägar klar och inte ens målad. Vi kockade på ändå. Först gjordes vit sås med persilja, vitlökshack och cremé fraice. En ypperlig sås att servera tillsammans med en röd kompis. Och alldeles perfekt på en tillställning som denna bröllopsmiddagsfirande. Mamma och pappa sa ju ”okej” till varann för tjugoett år sedan. Farmor och farfar kunde reda räkna till femtifyra år som makarna Jonsson.

Kockandet börja likna det kaos som kallas ”Karin lagar mat”.

Men vad gör det när resultatet blir superdupergott? Här är chokladsås in the making: halv deciliter kakao, en deciliter socker, en deciliter sirap och vatten efter behag (beror på önskad tjockhet) som sedan kokas tills det är glass-smälts-varmt.

Jag sysselsatte lillasyster Margit och hennes kompis Linnéa med grönsakshack. Vet inte om beslutet att ge dem knivar var så där jätteklyftigt.

Farmor och farfar.

Margit.

Linnéa.

Älgfilé och rotsaker i ugn.

Grönsallad, vinbärssaft med citron, röd och vit sås. (Den röda är gudomlig och hittas här)

Allihopa som var firande brudpar. En utsökt tillställning om jag får säga det själv.

Annonser
Det här inlägget postades i Äventyr, Foto. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s