Gotländsk tillvaro III

Nästa gotlandsdag vaknade jag i prinsess-sängen och skuttade upp för en mycket bra dag. Familjen skulle åka till Fårö i regnet. I bilen såg det ut lite såhär. Bilden nedan har jag döpt till ”mamma och hennes smartphone”. (hon hanterar den med lillfingret, det ni!)

Sedan fick lillasyster Kerstin tag på kameran och skulle porträttera bilens gäster underifrån. Så här har ni kära moder och jag.

Men vad gör man inte när man hamnar i en trekvartslång färjekö för att komma till Fårö. Och hela tiden regnade och regnade det.

Men crepés och galettes kan man äta fastän det regnar. Så vi tog sikte (tillsammans med en herrans massa turister) på Kutens Bensin och deras creperie. Jag har blivit en riktigt creperie-tjej och sörjer att vi i Östersund inte har något sådant fantastiskt. Istället njöt jag av en Brando Jr med massa chevre.

Kutens bensin är ju, som ni troligen redan vet, en gammal gård med en himla massa femtiotalspryttlar och manicker. Man har sedan inrett en restaurang och bar med tillhörande scen i ladorna. Man kan hitta bilar och båtar i taket, vargar på väggarna och Elvis på scenen.

Men pappa intresserade sig mest för den bilkyrkogård som finns utanför. Här står han och fnittrar till en bil med mycket liten motor. Jag förstod inte riktigt det roliga och pappa fick förklarar att ”såhär liten motor har bara en moped”.

När vårat uppdrag att äta gott och handla lite godsaker på hemvägen var utfört så ställde vi oss återigen i färjekön. Och nöden tryckte på, så medan vi krypkörde färjekö så sprang lillasyster till skogs. Det tyckte vi var mycket underhållande då hon lämnade oss med orden ”jag är kissnödig… NU ÄR DET BRÅTTOM”.

Vi dumpade fadern på traktorslalom och modern på gården och försvann mot Ekstakusten med kusin Hanna i bilen. När man svänger av från stora vägen för att köra ner mot Djupvik och Ekstakusten ser tallallén såhär vacker ut.

Vi hade bestämt att det var en mycket bra dag att picknicka på en pir på.

Kusin Hanna, lillasyster Kerstin och lillasyster Margit.

Vi hade utrustat oss på ICA i Klintehamn med det vi minns som riktig picknicksmat: chips, köttbullar och festis.

Vi hade utsikt över Karlsöarna, med den stora till vänster och den lilla Karsön till höger.

Vi blev sedan hembjudna till kusin Hedvig som inte bodde alltför långt bort. Där  bjöds det på te och kaka. Och jag fick bestämma film! Kvällen till ära valde jag Sherlock Holmes.

Så var det med den tredje delen av Gotland. Den fjärde och sista delen är på gång och dyker upp i sinom tid.

Annonser
Det här inlägget postades i Äventyr, Foto. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s