Smaklökarnas mellandagar

Jag tycker vi spanar in vad smaklökarna fått hälsa på de senaste dagarna.

Mellandagar betyder mimosa-sallad och skinka till middag. Kerstin pausar matlagningen med dans till Mange, som tydligen bjuder. Självklart är (den inte så entusiastiske) Kanel kavaljer.

För att göra mimosa-sallad behöver man hacka äpple, koka ärtor, vispa grädde och koka och hacka ägg. Sedan rör man ihop alltihop (se till att äggen och ärtorna kallnat) tillsammans med några skedar majonäs. Detta serverar man med potatis, julskinka, Mormor Tyras Gotlandssenap och äppelmos. Mums!

En kväll när klockan passerat elva, bestämde vi systrar att man hann med ett lussebullsbak innan läggdags. Så på annandagen fanns det ljumna lussekatter till frukost. Kanske bästa bakbeslutet i världshistorien.

På tredjedag jul har man tid att göra finfrukost. Så då ställde vi till med amerikanska pannkakor. Som vanligt blandade jag och vipsade. Kerstin stekte. För det kan hon så bra.

Den dagen det var dags för bilbesiktning och mellandagsbio laddade jag frukost-tallriken med blåbärsyoghurt, banan och frusna hallon.

Igår mumsade jag nyårsmiddag, men den tittar vi på en annan dag.

Annonser
Det här inlägget postades i Foto, Var Dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s