När damer stjäl kappor och första snön faller

Under helgen har jag hunnit fira farmödrar och systrar, kört i snöyra och smaskat hjort. Lite såhär såg det ut.

På Villavägen satt farmors närmsta damer och herrar för att fira att Elisabet hade bemärkelsedag. Det var fredag och siffran för dygnet var 25.Farbror stod för rostbiffs-rullandet och potatiskokandet. Allt för att pensionärerna och jubilaren skulle bli mätta och nöjda.Som sig bör, så fanns det tårta på tillställningen. Den blev näringsintaget för flickorna i hörnet. (Om någon undrar, så svarar töserna på tilltalet Anna, Kerstin och Maria)Mellan laxen och potatisgratängen var en vindruva lämnad i sin ensamhet.Så kramades det hejdå och tackades för mat. I all hast hann dam 1 slänga på sig dam 2:s kappa, fara hem till Västanede och ställa till med tokigheter. Men farmor var glad hon. För hennes kappa var undangömd och hennes tillställning resulterade i att vardagsrummet omvandlades till blomsteraffär.
När herrskapet var färdig-gött för dagen skulle liten Mandel på kvällspromenad runt huset. Vi vinkade godnatt till nattsuddare för att samla skönhetssömn till nästkommande dags äventyr.

Vi satte oss i fyrhjulade fordon och satte sikte på Östersund. För söndagens födelsedagsbarn skulle få hål i öron av kusiner. Nästa anhalt innehöll mera damer, farmor-systrar och farfar-systrar.När ledan blev för stor, underhöll faster Annica och jag oss med spelet ”Wordcollapse”. Såhär glada var vi över det.Här har vi kalas-farmor! Tårta i dagarna tre!
Vi rullade hemåt igen, med magen full av cognacsgrädde, sladdrig hjort och zingo i udda-tal. Snön föll. Det blev första advent och lillasyster fyllde fjorton.

Annonser
Det här inlägget postades i Äventyr, Foto. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s