Klappa händerna tills det gör ont och läsa om karboxcylsyror till klockan slår tolv

Igår var det en krock i mitt schema. Eller egentligen idag. Igår var sista dagen innan kemiprovet. Och det skulle då skrivas idag. Men det skulle ju också väljas en ny partiledare för centerpartiet några mil bort. Så eftersom jag kan hålla så många bollar i luften samtidigt (en sådan lögn!) så packade jag ner kemiböcker och farföräldrar i ett stycke Volvo. Sedan skedde följande.

Vi anlände till stugan som behövde kärlek i somras. Packade upp sallad och lax. Smuttade på åtta år gammal Coca Cola och tittade på nyheterna. Medan mina förfäder upplyste sig genom televisionen smakade jag på min chokladbit och dök ner i aldehyd-djungeln. Kusin-plutt-skrutt hälsade på när klockan slog tio och for sedan tillbaka till sin roll som intervju-offer.

När dagen grydde nästa dag, hade farmor hunnit inventera dränage-systemet i vedboden och det var till att kasta i sig mjölken och smörgåsen. För nu skulle vi få hänga åhörar-band runt halsen.

Så på äventyr vi for. Med mig som chaufför i den blåa volvon. Vidundret skutan kikade fram bakom oranget och brunt. Vi satte rumporna tillrätta och såg ena igenkända ansiktet efter det andra. Sedan blev det dags. För det maffiga. Att lyssna på (1100 enligt media, minst 2000 enligt mig) säga ja till att välja ledare var ett häftigt ting. När man sedan står och klappar händerna och jublar tillsammans med de andra var ännu häftigare. Och när man såg tacksamheten i fröken Lööfs ögon värmde det till. Jag kan inte säga annat än att jag hade en mycket bra uppladdning inför ett prov på organisk kemi. (Om någon undrade, så hade jag i alla fall en bra känsla i magen, när provet lämnades in)

Längst ner kan ni även se farmor tillsammans med min farbror, som alltid är påväg (därav kvaliteten) som också fick fin titel. Läs mer om spektaklet, till exempel här.

Det här inlägget postades i Foto, Skriverier & tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s